POLONIA, INCA O DATA UN EXEMPLU DE LUCIDITATE

Leave a comment

February 11, 2013 by diplomatiepublica

Pentru ca v-am promis ca va tin la curent cu tot ce se intampla relevant in diplomatia publica internationala, iata, am aflat ca dupa Germania, Polonia devine foarte atenta in 2013 la numarul de studenti straini care vin sa studieze in aceasta tara.

Practica nu este deloc noua – la Roma erau invatati copiii capeteniilor triburilor de la marginea imperiului Roman pentru ca ulterior sa fie mai usor de parcurs comunicarea si intelegerea unor concepte cu acestia. Mult mai tarziu, in SUA schimburile culturale si mai ales schimburile de studenti din zone emergente au facut ca un numar impresionant de mare de creiere stralucite sa ajunga sa studieze in universitatile americane. Acelasi lucru s-a intamplat la Paris, Londra sau Berlin.

Va mai amintiti, probabil, studentii straini, mai cu seama arabi, care veneau sa studieze in centrele universitare din Romania – aceasta era o investitie romaneasca pe termen lung, pe multiple planuri, si o investitie care ducea bani inca din stadiul de implementare. Astazi, in Romania, aceasta preocupare este doar istorie prafuita, din pacate.

Polonia in schimb, puncteaza din nou pe domeniul diplomatiei publice universitare. Iata cum:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: