ROMANIA, O TARA DE POSIBILI MILIONARI IN DOLARI?

1

February 12, 2013 by diplomatiepublica

Publicatia The Economist face un clasament al tarilor in care se poate castiga un milion de dolari, functie de timpul necesar pentru a aduna aceasta avere.

THE ECO

Intamplator sau nu, Romania este pe ultimul loc (!) – fapt care ma face sa consider ca orice investitor strain care ar citi acest articol, s-ar gandi de doua ori inainte de a plasa investitii in tara noastra. Consecintele merg ceva mai departe – o astfel de pozitionare din partea unei publicatii atat de credibile, ii convinge inclusiv pe studentii straini care si-ar dori sa studieze la noi sa se gandeasca bine la aceasta alternativa, ca sa nu mai vorbim ca i-ar convinge in mod cert pe aceia care s-ar casatori cu un barbat roman ori o femeie romanca de faptul ca stabilirea domiciliului in Romania nu este o idee foarte buna.

the economist

Mergand mai departe, pe formatul de perceptii care alcatuiesc brandul de tara, nici actul de guvernare nu primeste complimente cu aceasta ocazie – mediul de afaceri ori nu este prea sigur ori nu este atat de favorabil in Romania, precum e in celelelte state din clasament.

Vestea buna este ca cei de la The Economist ne dau, totusi, o sansa – un om obisnuit poate aduna o avere de un milion de dolari in Romania, in aproximativ 350 de ani.

Mult succes, nu pierdeti timpul!

Advertisements

One thought on “ROMANIA, O TARA DE POSIBILI MILIONARI IN DOLARI?

  1. George Cazacu says:

    Din pacate nu stiu cat de accurate este articolul celor de la The Economist. La o analiza mai atenta in America nu e greu sa ajungi la un milion de dolari in 20 de ani. Daca pui un salariu mediu de 50.000 de dolari pe an, teoretic in 20 de ani ai facut 1 milion, practic, nu ai acel milion pentru ca, chiar daca ii castigi, asta nu inseamna ca ii si economisesti pe toti. Inca o observatie ar fi ca, calculul lor este facut pe un venit before taxes, asa ca ori mai scadem venitul cu 30% ori crestem perioada de acumulare cu 30%. E ca n in bancul acela cu Bula, teoretic avem…dar practc, ne da alt rezultat! Totusi, per total acest articol trage niste un semnale de alarma mai ales pentru noi romanii…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: