ISI FAC SI NORDICII “REGIUNEA” LOR? VESTI TRISTE PENTRU EUROPA!

Leave a comment

February 21, 2013 by diplomatiepublica

Dan Dima DP 6

Sefa diplomatiei publice americane, Subsecretarul de Stat Tara Sonenshine s-a intalnit ieri cu ministrii culturii din tarilor nordice participante la Festivalul Nordic Cool 2013.

departamentul de stat

Intalnirea dintre ministrii din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia, Insulele Feroe si altele si Subsecretarul de Stat american poate insemna si o relansare a ideii de constructie a unui brand care sa cuprinda toate dimensiunile region brand-ului nordic dupa modelul Regiunii tarilor baltice si incercarea de coagulare a Regiunii Dunarii.

Speculand zvonurile care plutesc in zona unei reconstructii a proiectului european, pe mai multe directii – Vest – Est sau chiar Nord – Sud, se poate trage concluzia ca nordicii pregatesc oarecum terenul, construindu-si o identitate robusta. Ce inseamna aceasta pentru Europa de astazi? Nu este foarte clar.

Nici festivalul Nordic Cool 2013 nu este de neglijat, prezentarea acestuia  (realizata de de John F. Kennedy Center for the Performing Arts) fiind edificatoare: http://www.kennedy-center.org/programs/festivals/12-13/nordic/.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: