DESPRE DIPLOMATIA “POPULARA”, CU PROF. PHILIP SEIB, DIRECTORUL CENTRULUI PENTRU D.P. AL USC

Leave a comment

March 12, 2013 by diplomatiepublica

Prieteni ai Diplomatiei Publice,

Directorul Centrului pentru Diplomatie Publica al USC – SUA, eminentul profesor Philip Seib, a publicat un articol extraordinar de interesant in paginile cotidianului The Huffinghton Post, in data de 11 martie 2013. Va recomand sa il parcurgeti si va ofer pentru inceput cateva idei din aceasta aparitie:

Philip Seib

Va rog sa luati in considerarea aceasta declaratie: “Oamenii refuza sa astepte pana ce negocierile iau sfarsit, iar politicile si-au produs efectele. Ei doresc sa cunoasca in permanenta, pe toata durata procesului, si isi doresc sa aiba oportunitatea de a-si exprima opiniile in toate etapele procesului diplomatic.”.

Aceste cuvinte suna mai degraba ca provenind dintr-o postare pe Twitter, insa veti fi uimiti sa aflati ca dateaza din 1922 si este parte dintr-un eseu aparut in Foreign Affairs sub semnatura lui Elihu Root, care a servit ca Secretar de Razboi in timpul presedintilor McKinley si Roosvelt, devenind mai apoi Secretar de Stat al lui Roosvelt si care a fost decorat cu Premiul Nobel pentru Pace in 1912. Elihu Root a adus pentru prima data in discutie “diplomatia populara” – pe care el a vazut-o ca pe o functie a natiunilor constiente care sunt manate de determinarea de a-si controla destinele si care refuza sa mai ajunga din cauza neparticiparii in situatii fara iesire…

Continuarea aici!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: