UPDATE PUBLIC DIPLOMACY – NEWS

Leave a comment

March 28, 2013 by diplomatiepublica

Pentru ca Diplomatie Publica internationala nu isi gaseste nici o clipa de ragaz, incerc sa va tin la curent cu ce se mai intampla, fireste, prin alte parti:

A fost publicat relativ de curand un Top 10 al celor mai periculoase destinatii de pe planeta, iar daca va uitati cu atentie, clasamentul prezinta si un inventar al teatrelor de operatiuni – fiecare dintre acestea fiind gestionat de unul sau de altul dintre marii actori ai securitatii internationale. Asa ne putem face o idee despre capacitatile de gestiune ale acestora din urma.

http://globalconflictanalysis.com/2013/01/top-10-most-dangerous-countries-in-the-world/

Diplomatia Publica de la Ankara trebuie sa se puna in valoare pentru a se gestiona corect o veche problema a relatiilor turco – yemenite. Va reusi diplomaia publica din Turcia sa construiasca o imagine a tarii cel putin acceptabila in randul yemenitilor carora li se cere sustinere pentru premierul Erdogan? Va recomand un articol cuprinzator:

http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2013/03/turkey-yemen-public-diplomacy-aid-gun-shipments.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+WhatsNewInPd+%28What%27s+New+in+Public+Diplomacy%29#When:02:10:44Z

Site ul Vocea Americii anunta o noua directie de promovare a SUA prin intermediul jocurilor Video! Nu este o gluma, Departamentul de Stat incearca sa produca efecte ale diplomatiei publice in zona unor “tinte” fragede:

http://www.voanews.com/content/video-game-diplomacy/1630081.html?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+WhatsNewInPd+%28What%27s+New+in+Public+Diplomacy%29#When:02:14:12Z

In fine, la final am pastrat discursul doamnei Tara Sonenshine – Sub Secretar de Stat pe probleme de Diplomatie Publica, rostit in fata studentilor de la University of Maryland’s START College Park – „Rolul Diplomatiei Publice in combaterea violentei extremiste”.

http://www.state.gov/r/remarks/2013/206708.htm

Lectura placuta!

Dan Dima

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: