PUBLIC DIPLOMACY NEWS

Leave a comment

May 20, 2013 by diplomatiepublica

Vice ministrul chinez pentru cultura a anuntat de curand decizia tarii sale de a se relansa in reprezentarea externa prn intermediul schimburilor culurale. Pana in acest moment China are acorduri culturale cu 149 de tari, are 485 de proiecte de schimburi culturale cu 97 de state. Aceasta relansare a efortului de reprezentare externa prin cultura a Chinei vine dupa ce in 1998, a avut loc primul eveniment UNESCO ce tintea punerea in valoare a culturii chineze si popularizarea acesteia peste hotare.

In ultima perioada China a reusit sa puna la punct 10 sisteme integrate culturale bilaterale pentru schimburi culturale “high level” cu SUA, Marea Britanie, Europa si Rusia.

 DP

Presedintele Barak Obama isi doreste o crestere a prezentei diplomatice in Noua Zeelanda si o intensificare a Diplomatiei Publice pe spatiul Pacificului prin suplimentarea bugetului de PD cu 25,9 milioane de dolari. O parte din acesti bani va finanta suplimentarea numarului de posturi la oficiile regionale ori misiunile diplomatice ale SUA in Noua Zeelanda, Birmania, Timorul de Est, Coreea.

DP

Japonia incepe sa miste pe palierul diplomatiei publice – mai ales pe zona culturala si pune in valoare in afara granitelor tarii generatia de artisti plastici (Yusaku Kamekura) care au incercat sa reliefeze prin operele lor “miracolul economic”. Nu as putea spune ca este exact genul de arta accesibila publicului larg, de aici poate rezerva ca efortul de diplomatie publica al Japoniei are toate sansele sa esueze intr-un veritabil anonimat. DPIn fine SUA incearca sa deruleze programe de echilibrare a schimburilor de studenti intre universitatile din India si cele din SUA. In ultima perioada numarul studentilor americani in india este in continua scadere, lucru ce nu s-ar putea spune despre numarul studentilor indieni care doresc sa termine o facultate in SUA.

Dan Dima

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: