DE CE MA BUCUR CAND NE INSULTA LELLOUCHE

Leave a comment

June 12, 2013 by diplomatiepublica

Da, fara indoiala ma bucur de fiecare data cand acest politican mediocru ataca Romania. Ma bucur pentru ca Lellouche nu este un anonim de pe strazile Parisului ci un reprezentant al clasei politice franceze si al parlamentului francez. Altfel spus, daca ii atribui lui Lellouche calificativul de imbecil, ca vrei sau nu, reusesti sa arunci o binemeritata anatema asupra unei clase politice impotente.

Lellouche-001

Termenii pe care ii folosesc nu sunt nici fara acoperire si nici prea rugosi pentru ca ei califica un politician esuat si fara perspectiva, dar si o clasa politica ce este capabila cu incompetenta si ticalosie sa permita amplasarea si dezvoltarea unor tabere de rromi la doar cativa km de Paris.

Oare acest nefericit politician francez, ori colegii lui la fel de neadecvati se intreaba de ce administratia germana nu se confrunta cu aceasta problema?  Administratia franceza nu este numai bolnava si incompetenta dar este si lipsita de cel mai elementar bun simt de a se inspira din experientele unor state europene precum Germania sau Romania, unde sa ne fie scuzata indrazneala, autoritatile nu permit asemenea orgii sociale. Parisului, se pare, insa, ca ii convine sa se autoflageleze politic in acest fel, ca mai apoi sa speculeze dezastrul ca sa acopere esecul, minciunile electorale, neputinta, ignoranta si degradarea morala in care se afla clasa politica franceza – mai ales cea aflata astazi la putere.

Dovada ca administratia franceza este incompetenta si lipsita de viziune este faptul ca desi beneficiaza de fonduri incomparabil mai mari decat cele folosite in estul Europei, la prima ploaie mai sanatoasa a reusit doar sa deplanga tragedia naturala. Ne intrebam, oare administratia franceza care nu este in stare sa gestioneze nici deviatiile patologice ale lui Lellouche, nici problema rromilor si nici inundatiile, cand vine vorba de ploaie, pe cine da vina?

floods

Nu trebuie sa uitam ca pentru rusinoasa capitulare a Frantei intr-un vagon de tren, nu a fost vinovata Franta ci altii….spre exemplu nemtii, ca in istoria mai indepartata mirosul pestilential al nobilimii franceze nu era cauzat de jeg si nespalare ci de “tratamentele” naturiste cu ceapa, ca productivitatea zootehniei franceze este de cateva ori mai mica decat productivitatea olandeza desi fermierii francezi sunt sustinuti cu subventii unice in Europa – dar pentru asta, fireste, nu sunt ei de vina ci vacile olandeze, in fine, ca in context european francezii au reusit sa ofere un presedinte rusinos de slab in comparatie cu cancelarul german, dar nici pentru asta nu sunt ei de vina ci nemtii ca nu au inlocuit-o pe Merkel.

Pentru toate acestea, sunt foarte bucuros cand ne insulta Lellouche si sper ca diplomatia romaneasca, macar in ultimul ceas, sa realizeze ca este contraproductiv sa se expuna prosteste  la orice bataie de vant. Lasati va rog, ca avem si noi gura…. Asteptam urmatoarea insulta pentru a va povesti si alte chestiuni care ii descriu pe francezii lui Lellouche – spre exemplu cum totdeauna inamicul nr unu  al trupelor franceze a fost…paduchele.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: