SUA SI RUSIA BAT PALMA PENTRU EVITAREA UNUI CYBERWAR. CHINA LIPSESTE DIN ACEASTA INTELEGERE.

Leave a comment

June 20, 2013 by diplomatiepublica

DP

In cadrul convorbirilor G8 de la Enninskillen Irlanda de Nord, Rusia si Statele Unite ale Americii au stabilit sa coopereze mai strans pe o serie de masuri de securitate. In plus, SUA si Federatia Rusa au convenit sa lucreze mai strans in domeniul neproliferarii nucleare si ca cele doua guverne sa ia fiecare masuri mai ferme pentru o mai eficienta comunicare in ce priveste informatiile militare.

Intr-o declaratie comuna, Barak Obama si Vladimir Putin au recunoscut ca “amenintarile in domeniul tehnologiilor comunicationale si informatiilor reprezinta reale provocari” cu care se confrunta marile puteri ale lumii in secolul 21.

Pe fondul unor ingrijorari ale comunitatii internationale cu privire la gradul de supraveghere al traficului pe net de catre institutii americane, iata, se gaseste totusi resursa de initiativa si incredere pentru realizarea unui astfel de acord SUA – Rusia in domeniul securitatii cibernetice si evitarii unui asa numit cyberwar.

Este de asteptat in perioada imediat urmatoare sa existe o reactie din partea Chinei care pare, cel putin pana acum, in afara acestei intelegeri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: