CUM E MAI BINE? CU VIZITE SI MINCIUNI SAU FARA VIZITE EXTERNE?

Leave a comment

July 9, 2013 by diplomatiepublica

Dan Dima DP 9Din discursurile politice pe care le-am ascultat in ultima perioada, am putut sa distingem, atat noi cat si dumneavoastra, un anumit tip de determinare guvernamentala in directia “atingerii” cu vizite oficiale la nivel de sef al Guvernului a cat mai multe puncte de pe Glob.

Motivatia oficiala a acestui efort pare sa fie deschiderea economica a tarii, insa experienta ne arata ca obiectivele reale ale Primului Ministru raman totusi in zona politica. Daca la inceputul acestui an Victor Ponta anunta ca merge in Franta (unde a si fost) pentru a atrage investitii de 10 sau peste 10 miliarde de Euro, astazi observam ca respectivele cuvinte au reprezentat, in cel mai bun caz, doar un deziderat al premierului roman, fara ca acestea sa aiba un corespondent in intentiile franceze. In sprijinul celor spuse mai devreme sta agenda premierului francez care va sarbatori in avans Ziua Nationala a Frantei….la Bucuresti (ceea ce trebuie sa recunoasteti ca este destul de straniu), va inaugura un liceu si… cam atat.

Interesant va fi sa urmarim daca in urma turneului asiatic al Primului Ministru se vor arata si rezultatele preanuntate, iar daca acestea se vor lasa prea mult asteptate, este interesant de analizat cu ce perceptie se pricopseste Romania si statul roman, in fata unor zone cu potential investitional extrem de ridicat. Mai direct, este interesant de aflat daca nu cumva lipsa unor astfel de vizite ar putea face chiar substantial mai bine decat compunerea unor story uri de media (a unor minciuni) care nu au nici  final fericit si nici unul trist – pur si simplu sunt eliptice de concluzie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: