FORUMUL EUROPEAN AL DIPLOMATIEI PUBLICE – BUCURESTI 16 SEPTEMBRIE 2013

7

August 14, 2013 by diplomatiepublica

Pentru ca Diplomatia Publica din Romania trebuie sa treaca de la etapa pur teoretica intr-un stadiu ceva mai consistent, sunt bucuros sa va anunt ca in data de 16 Septembrie 2013, la Biblioteca Central Universitara va avea loc prima editie a Forumului European al Diplomatiei Publice.

Cu aceasta ocazie, cei interesati, atat din mediul privat cat si din zona academica sau institutionala din Romania, vor avea ocazia sa asculte prelegerile unora dintre cei mai reprezentativi specialisti la nivel mondial in domeniul diplomatiei publice si managementului perceptiei de tara, printre care ii mentionez pe prof. Sean Aday – Directorul Institutului pentru Diplomatie Publica si Comunicare Globala din cadrul Universitatii George Washington, prof. Philip Seib – Directorul Institutului pentru Diplomatie Publica al University of South California (USC) si PJ Crowley, profesor de comunicare si diplomatie publica, fost purtator de cuvant al Departamentului de Stat in prima legislatura Obama.

Forumul European pentru Diplomatie Publica va primi mesajul de salut al doamnei Tara Sonenshine – ultimul Sub Secretar de Stat al SUA pentru Diplomatie Publica si Afaceri Externe.

De asemenea, la eveniment vor lua parte reprezentanti ai corpului diplomatic strain acreditati la Bucuresti, reprezentanti ai oficiilor pentru diplomatie publica din statele UE si statele emergente, oficiali ai statului roman, reprezentanti ai mediului academic, reprezentanti ai socieatii civile, oameni de afaceri romani si straini.

Evenimentul isi propune sa ofere audientei elemente relevante din experienta unor state cu rezultate notabile in domeniul diplomatiei publice si managementului perceptiei externe si argumente solide pentru o serioasa aplecare a decizionalului romanesc cu privire la diplomatia publica din  tara noastra.

De asemenea, cu ocazia desfasurarii Forumului European al Diplomatiei Publice va fi lansata lucrarea “Noua Practica Diplomatica – Diplomatia Publica” si se vor face prezentari ale noilor catedre de diplomatie publica din centrele universitare care au acceptat infiintarea inca din acest an a unor departamente de diplomatie publica si identitate competitiva de tara.

Accesul la Forumul European pentru Diplomatie Publica se va face exclusiv pe baza invitatii nominale si netransmisibile, iar lucrarile conferintei vor fi transmise live pe internet.

Advertisements

7 thoughts on “FORUMUL EUROPEAN AL DIPLOMATIEI PUBLICE – BUCURESTI 16 SEPTEMBRIE 2013

 1. Eliza says:

  Evenimentul va fi transmis live pe această pagină de internet?

 2. Alexandra says:

  Buna ziua,

  Puteti sa-mi spuneti,va rog, unde se fac inscrierile pentru participarea la acest forum? Va multumesc!

 3. Si eu as dori sa stiu cum pot intra in posesia unei invitatii. Am absolvit Scoala Diplomatica din Madrid, ca atare, subiectul ma intereseaza foarte tare.

 4. Este foarte interesant subiectul acestei conferinte si doresc foarte mult sa fiu si eu prezenta. Ma intereseaza in mod deosebit subiectul anuntat de prof. Philip Seib. Sant mba, mic antreprenor in industria tipografica (GM al propriei firme din industria tipografica) si membra a Fundatiei Miscarea Populara.

  • Ma bucur sa constat ca subiectul Forumului Diplomatiei Publice atrage atat de multa lume. Calitatea de membru al unui partid nu reprezinta un argument. Voi anunta curand numarul de invitatii care se vor pune la dispozitie si modalitatea de atribuire.

   • Nu sant membra a partidului Miscarea Populara. Sant aderenta – nu imi place acest termen dar este cel folosit de membrii fondatori ai fundatiei – a Fundatiei Miscarea Populara. Eu am aflat despre Forum de pe pagina Facebook a unui membru fondator al Fundatiei! Cred ca din cauza situatiei politico-economica din Romania s-a demonetizat apartenenta politica. Am inteles ca nu este o recomandare apartenenta politica dar nu toti cei care se inscriu intr-un partid sant lipsiti de calitati. Unii au convingeri care pot fi sustinute doar prin apartenenta politica. Nu toti cei care aleg sa faca politica sant de calitate umana si profesionala indoielnica. Sigur ca acestia sant in minoritate dar daca ar fi sustinuti de profesionistii cu bun simt si educatie solida am schimba toti mai repede Romania in bine. Poate ca daca politicienii ar fi obligati sa studieze intai Diplomatie Publica situatia s-ar imbunatati in viata politica a Romaniei.

 5. […] cu entuziasm faptul ca va avea loc luna viitoare, pe 16 septembrie 2013 mai exact, prima editie a Forumului European al Diplomatiei Publice. La acest eveniment vor tine prelegeri cativa dintre cei mai reprezentativi specialisti la nivel […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: