NU POT SI NU VREAU SA FIU DE ACORD CU IONEL BLANCULESCU!

Leave a comment

April 3, 2014 by diplomatiepublica

DD SKHAsa cum probabil stiti, in urma cu o saptamana si jumatate m-am intors din SUA, iar la intoarcere am promis ca voi reveni cu cate o poza ori de cate ori voi simti nevoia sa va arat de ce sunt EI altfel decat NOI.

Astazi, din nefericire, ma gasesc intr-o astfel de situatie, iar situatia este generata de declaratiile unui bine cunoscut personaj care se exprima frecvent la TV, domnul Blanculescu. Domnia sa, si ma voi limita sa asimilez declaratia cu pricina numai la persoana domnului Blanculescu si nu la calitatea oficiala actuala a domniei sale, sesizeaza o oarecare efervescenta nepotrivita in societate la aflarea vestii ca americanii vor desfasura capabilitati militare pe teritoriul Romaniei. Tot din pacate, domnul Blanculescu nu se opreste aici ci inghesuie la categoria argumente nici mai mult nici mai putin decat amplasamentul de la Deveselu, responsabil si el, la o adica, pentru o escaladare a cursei inarmarilor – adica mai pe sleau, responsabil pentru o potentiala daca nu iminenta enervare a rusilor care tropaie pe la frontierele Ucrainei si Moldovei.

Bun, despre ce intelege domnul Blanculescu din politica de securitate si cum se leaga politicile de securitate de cele de investitii, parca n-as vrea sa vorbesc, insa ma surprinde ca un ins cu oarecare indemanare la managementul prestatiilor publice risca asemenea aprecieri in poate cel mai nepotrivit moment, in cel mai nepotrivit loc si de ce sa n-o spunem, cu cea mai indoielnica expertiza pe acest domeniu. Daca, insa, domnul Blanculescu si-ar fi propus sa ii afecteze devastator imaginea sefului domniei sale, acesta ar fi fost palierul optim si acesta ar fi fost momentul cel mai bun.

In fata Lincoln Memorial din Washington DC, exista un ansamblu comemorativ unde pe multe zeci de metri sunt sablate in marmura neagra numele zecilor de mii de militari americani morti si disparuti in Europa si Asia, in lupta pentru libertate. La capatul acestui lung si sfasietor de dureros sir de nume ale martirilor sta scris mare: FREEDOM IS NOT FREE!

IMG_20140315_120240

Poate nu ar fi rau sa ii amintim domnului Blanculescu faptul ca pe vremea cand noi nu ne hotarasem inca daca ne-ar prinde mai bine statutul de tara agresata sau agresoare, americanii impreuna cu partenerii lor din vest incercau sa faca fata celei mai oribile provocari prin care trecea omenirea. Mai apoi, tot americanii si tot impreuna cu partenerii lor care au devenit mai tarziu, mult mai tarziu, si partenerii nostri, incercau sa faca fata expansiunii si magnetismului sovietic in vreme ce noi, cu scuzele de rigoare, construiam socialismul tocmai impreuna cu aceia cu care se luptau…americanii. Ceva mai tarziu, pe cand noi ne autofagocitam de grija cursei inarmarilor, americanii ramaneau consecventi extinderii spatiului democratic, fie ca se intampla prin Asia ori prin alte colturi de lume. Ei, cam acestea sunt “amanuntele” care i-au scapat domnului Blanculescu si care l-au derapat intr-o zona extrem de sensibila pentru credibilitatea Romaniei si a administratiei de la Bucuresti in fata acelora pe care ii consideram astazi parteneri strategici.

IMG_20140315_121853

Asa se construieste credibilitatea, oanoarea, prestigiul si in astfel de situatii se probeaza parteneriatul. Orice alt comentariu este inutil.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: