FORUMUL EUROPEAN PENTRU DIPLOMATIE PUBLICA – BRASOV – SEPTEMBRIE 2014

1

June 5, 2014 by diplomatiepublica

CDP_logo

Dragi prieteni,

In cursul serii de 4 iunie 2014, au fost adoptate in cadrul Centrului pentru Diplomatie Publica elementele de organizare ale celei de-a doua editii a Forumului European pentru Diplomatie Publica.

Forumul European pentru Diplomatie Publica, editia a II a, se va desfasura in intervalul 8 – 10 septembrie 2014, la Brasov, in cadrul si cu participarea extraordinara a Universitatii Transilvania.

Centrul pentru Diplomatie Publica, asociatie profesionala apolitica si neguvernamentala organizeaza in cel de-al doilea an consecutiv una dintre reuniunile relevante la nivel european din domeniul diplomatiei publice si managementului perceptiei externe de tara. Pentru organizarea acestei reuniuni mentionez ca nu sunt angajate eforturi bugetare din partea statului, asadar este o initiativa de tip ONG unde reprezentantii administratiei centrale si locale din Romania pot sa isi insuseasca informatii si experiente extrem de valoroase care sunt furnizate de cei mai relevanti specialisti, cercetatori si practicieni din intreaga lume.

Forumul pentru Diplomatie Publica din Romania este un demers care urmareste trei obiective extrem de importante – apropierea conceptuala a diplomatiei publice profesioniste de mediul decizional din Romania, asigurarea unui cadru optim pentru schimbul de expertiza la nivel international intre actorii cei mai relevanti si eficienti in diplomatia publica si managementul perceptiei externe si nu in cele din urma, conectarea brandului unui forum international de Romania.

Prima editie a Forumului European pentru Diplomatie Publica s-a tinut anul trecut la Bucuresti, in luna septembrie – 2013, in cadul aulei Bibliotecii Central Universitare Carol I. Auditoriul a putut asculta prelegerile unor relevanti actori decizionali din Romania si a avut privilegiul de a primi consideratiile unora dintre cei mai importanti exponenti ai diplomatiei publice din lume – PJ Crowley (fost purtator de cuvant al Depatramentului de Stat si profesor asocial la George Washington University), Sean Aday (profesor si Director al Institutului pentru Diplomatie Publica si Comunicare Globala al GW University), Philip Seib (profesor si Director al Institutului pentru Diplomatie Publica al University of Southern California) si Nick Cull (profesor si coordonator al programelor Master in Diplomatie Publica si Comunicare Internationala al USC Los Angeles). De asemenea, au fost prezenti la EFDP 2013 specialisti ai institutiilor de diplomatie publica din China (tara cu statu de invitat special).

Anul acesta la Forumul European pentru Diplomatie Publica – Brasov 2014 sunt invitati sa ia parte TOTI vectorii de decizie ai statului roman, reprezentanti ai legislativului, executivului si ai institutiilor cu atributii externe, conducatorii centrelor universitare din Romania, specialisti etc. Din strainatate la Forumul European pentru Diplomatie Publica vor lua parte reprezentanti extrem de relevanti din Europa, Asia, Statele Unite ale Americii, Australia, America de Sud si Canada, reprezentanti ai unor institutii internationale de prim rang la nivel mondial si reprezentanti ai institutelor culturale din Europa.

Tematica Forumului European pentru Diplomatie Publica Brasov 2014 se va centra pe doua sectiuni – “Diplomatia publica si crearea de credibilitate, elemente esentiale ale Identitatii Competitive” si “Diplomatie Publica si Soft Power pentru o extindere durabila a Uniunii Europene”.

In perioada imediat urmatoare va fi lansat portalul Forumului, principala sursa de informatii privitoare la organizarea, participantii si modul in care se pot obtine invitatiile la acest eveniment.

Sper in colaborarea proactiva si constructiva a tuturor vectorilor institutionali din Romania pentru realizarea unui eveniment in urma caruia, la final, Romania, diplomatia publica si cunoasterea sa obtina cele mai mari beneficii.

Cu drag,

Dan Dima

BUCURESTI – IUNIE 2014

Advertisements

One thought on “FORUMUL EUROPEAN PENTRU DIPLOMATIE PUBLICA – BRASOV – SEPTEMBRIE 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: