PANICA LA BBC! CHINA SI RUSIA INVESTESC SUME URIASE PENTRU PROPAGANDA IN EUROPA!

Leave a comment

December 22, 2014 by diplomatiepublica

Peter HorrocksCompetitia dintre cei doi mari jucatori pe piata media internationala, BBG si BBC, respectiv SUA si UK, este condamnata a se purta in surdina intrucat amenintarile externe lumii libere par sa fie ceva mai serioase decat numarul de ascultatori/ telespectatori pe care ii aduna BBC World Service sau Voice of America.
De curand, fostul meu coleg de la Wilton Park, Peter Horrocks – fost Director Executiv al Stirilor BBC la nivel mondial (pana anul acesta), a ridicat o problema foarte importanta – investitia de stat, ruseasca si chinezeasca in canale de informare internationale bombardeaza constructia occidentala, in integralitatea ei, adica atat BBC cat si BBG. Prin urmare, in conditiile in care subventiile pe care le primea BBC ul de la Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii (FCO) raman in continuare oprite, iar Congresul american dezbate din ce in ce mai zgomotos reducerea cheltuielilor BBG, este practic imposibil de combatut propaganda care se revarsa asupra Europei, mai ales sub coordonarea Moscovei.
Horrocks da un exemplu foarte elocvent – la inceputul evenimentelor din Ucraina a cerut FCO finantarea unor programe dedicate publicului din Ucraina, insa pana in ziua de astazi, chiar si dupa demisia lui din fruntea BBC, raspunsul FCO se lasa asteptat….
In atare conditii nu va mirati ca vocea Moscovei se aude din ce in ce mai clar…sa spunem, in lumea libera si democratica….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: