RECONCILIEREA AMERICANO CUBANEZA NU ESTE O INTAMPLARE!!!

Leave a comment

December 22, 2014 by diplomatiepublica

Barack Obama shakes hands with Cuba's President Raúl Castro at a memorial service for Nelson MandelaStatele Unite vor un altfel de relatii cu batrana Cuaba! Insusi presedintele Obama spune ca SUA va relua relatiile diplomatice cu Havana, redeschizand misiunea americana.
Vestea este surprinzatoare doar pentru cei care nu au inteles ca lui Obama ii trebuie un astfel de “eveniment” pentru incheierea de mandat si ca in urma cu fix un an de zile, la funeraliile lui Nelson Mandela, Barak Obama a fost intampinat in loja VIP, a dat mana si s-a intretinut cu nimeni altul decat Raul Castro Ruz – liderul in exercitiu al Cubei.

Castro Obama 2
De la momentul strangerii de maini pe pamant sud african si pana astazi, cand relatiile americano – cubaneze intra intr-o era noua sa nu va imaginati ca cele doua state au contemplat cu mainile incrucisate – un ziar elvetian vorbea zilele trecute despre contributia medicilor cubanezi (cateva sute) in tratarea bolnavilor de EBOLA, ceea ce nu este lucru neinsemnat.
Analistii spun ca schimbarile in 2015 nu pot fi spectaculoase, desi, pentru nivelul de trai al cubanezilor deschiderea spre prosperitatea americana poate insemna ceva, ca sa nu spunem totul. Pornind de aici, Obama demonstreaza ca s-a miscat cu jumatate de minut inaintea lui Putin scotand Cuba doritoare de o viata mai buna din spectrul Rusiei care la disperare isi poate face tot felul de prieteni prin lume.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: