ACESTE CANALII MERITĂ ANI GREI DE ÎNCHISOARE! VĂ BATEŢI JOC DE ROMÂNIA!

Leave a comment

June 11, 2015 by diplomatiepublica

murfatlar-crama-1Ieri, a se nota, 10 Iunie 2015, am aflat că exportatorii de vinuri din România (ţară cu puternică tradiţie în producţia de vinuri) vor rata „participarea la VINEXPO BORDEAUX (14 -18 Iunie 2015) întrucât Ministerul Economiei nu a găsit o firmă care să amenajeze pavilionul României şi nici o soluţie excepţională de finanţare şi participare”.

Mai grav este că pavilionul României există, este rezervat, va rămâne rezervat pe toata durata târgului şi este amplasat în imediata vecinătate a Oficiului de Presă al Vinexpo Bordeaux.

Culmea tupeului ordinar, Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vin comunică public faptul că neparticiparea „va aduce grave deservicii de imagine României şi exportatorilor români”.

Practic, Ministerul Economiei, a alocat în baza unui Program de Promovare a Exporturilor un buget de 563700 de lei pentru amenajare, dar nici o firmă de profil nu s-a arătat interesată să presteze această muncă (!?).

FĂRĂ MENAJAMENTE, aici văd două categorii de vinovaţi – aceşti producători şi exportatori care în marea lor majoritate rulează sume uriaşe şi fac profituri inimaginabile, dar aşteaptă „soluţii excepţionale” din partea unei entităţi a statului burduşită cu canalii carieriste ocupate doar cu aranjarea propriilor interese si Departamentul pentru Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale care prin NEGLIJENŢĂ ÎN SERVICIU, în complicitate cu PRODUCĂTORII ŞI EXPORTATORII DE VINURI SUBMINEAZĂ ECONOMIA NAŢIONALĂ ŞI EXPORTURILE ACESTEI ŢĂRI.

fostul-vinalcool-6

CE A MAI RĂMAS DIN VINALCOOL DRĂGĂŞANI

fostul-vinalcool-5

Nu vreau să amintesc faptul că producătorii şi exportatorii de vin operează în marea lor majoritate plantaţii şi infrastructură concesionate de la stat pe aranjamente şi şpăgi a căror anvergură nu se va cunoaşte niciodată şi nu vreau să amintesc că pentru un accident de o asemenea gravitate ministrul economiei de mână cu premierul ar trebui sa să emigreze ca să nu mai apară în ochii românilor, ceea ce spun însă este că aici, dincolo de componenta morală există şi o responsabilitate penală a celor vinovaţi. O serie energică de investigaţii a procurorilor va trebui să facă lumină în acest caz pentru a ne asigura ca dincolo de nesimţire, prostie cronicizată si rea intenţie nu este şi o componentă pecuniară (care fie vorba între noi nu prea lipseşte niciodată).

Să vă fie ruşine îmbuibaţilor care mulgeţi mărci de patrimoniu ale României în interesul vostru personal – de parcă le-aţi fi adus voi din mahalalele de unde aţi apărut şi să vă fie ruşine vouă responsabililor guvernamentali care subminaţi economia pe care trebuie să o promovaţi năruind astfel viitorul României şi al fiecărui român în parte!

Pentru toate astea meritaţi ani grei de închisoare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: