DE ZIUA NATIONALA LA EXPO MILANO, ROMANIA VA INVITA SA MANCATI MINUNATELE COSTUME POPULARE!

Leave a comment

July 29, 2015 by diplomatiepublica

appleDeşi am tot insistat asupra profesionalizării activităţilor de diplomaţie publică ale României, „buna tradiţie” a urechismului multidisciplinar instituţional loveşte cu bărbăţie în ziua de 29 iulie 2015, cică ziua naţională a României la Expo Milano 2015.

Expoziţia din acest an se desfăşoară pe o plajă extrem de clar definită – ”Feeding the Planet, Energy for Life”, o zonă în care România mereu nepregătită ar fi putut să puncteze cumva. Cu toate acestea, măreaţa zi naţională a României la Expo Milano 2015, cu inspiraţie aleasă să se pupe cu Ziua Imnului Naţional, oferă prin „munca” diplomaţiei publice româneşti, o ceremonie de ridicare a drapelului, o întâlnire forum maraton cu oameni de afaceri, diplomaţi şi lume bună în general, două momente artistice – unul de dansuri populare iar al doilea – un concert al Orchestrei de Tineret.

Ce au toate aceste manifestări cu tematica expoziţiei? Absolut nimic! Unde este o firmitură din bucătăria românească specifică? Nicăieri! Unde sunt reprezentaţi producătorii români de produse agricole şi alimentare? Niciunde!

SPRE DEOSEBIRE DE ROMÂNIA, POLONIA la 11 Iunie 2015 constata că impărţise PUBLICULUI minunatele mere de Grojek, nu foarte mult ci vreo 3,5 tone. Tot standul Poloniei a prezentat fabuloasele produse de patiserie de St. Martin, cidrul de Dobron şi sucurile naturale de la Kaleczew. Pe scurt, în numai 40 de zile de expoziţie, Polonia a reuşit să atingă obiectivele cuprinse în strategia Agenţiei Poloneze pentru Dezvoltarea Întreprinderilor, adică să ofere un sprijin real antreprenorilor polonezi din sectorul agro-alimentar în construirea unor relaţii cu partenerii străini.

Din păcate România continua sa ofere  spre degustare publicului străin dansuri populare şi izmene tradiţionale şi invită acelaşi public străin să guste din minunatele produse tradiţionale româneşti tocmai când străinului îi arde de cu totul altceva.

SUPERB! Succes!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: